Rävholmen

Parkera på den stora parkeringen vid Göstahallen som ligger i anslutning till Norgårdsvägen man kommer från. I övre (mot norr) vänstra hörnet av parkeringen ansluter man till en stig som går norrut. Först över ängar bredvid vattnet till ett klapperstensfält. I slutet av klapperstensfältet viker man av norrut istället för att följa strandkanten och går in på en stig mellan klippor. Följ denna stigen över lite våtare partier med trasiga brädor utlagda som spänger. Traska på ett ganska bra tag tills du kommer till en nedbrunnen husgrund och en kyl, ta spången över våthålet och fortsätt tills du kommer till några mindre block (inte boulderstorlek). Här ska du hålla tungan rätt i munnen för man kan gå två vägar här men en av dem är lättare. Vik av på en i början knappt synlig stig åt vänster (västerut) som följer den sydvända kustremsan av udden och fortsätt på den tills du kommer till en liten trädallé där man gärna fastnar med paddorna mot träden.

Ganska snart efter allén kommer det första blocket i sektor Lip Up Fatty på din vänstersida, gå upp på klippan därefter och vik av rakt norrut så ser man de andra problemen i sektor Lip Up Fatty samt en liten paradisstrand med tillhörande äng. Här är det najs att ha sin utgångspunkt ifrån. Skulle man gått fel vid de små blocken är det ingen fara. Man kommer då fram till den norra delen av kustremsan på udden och där viker man rakt västerut och traskar över ljungbeklädd mark tills man kommer till sektor Helmantlad som man då har på sin vänstra sida. Fortsätter man en liten bit till ser man sektor Lip Up Fatty och den lilla paradisstranden.

För de som åker kollektivt (kudos till er) är det bara att gå in på www.vasttrafik.se för att välja lämplig buss som går till Olvonvägen och traska några meter extra.

Förare (PDF)

 


Sektorer


Kommentarer

Skicka
Du måste logga in för att kunna kommentera.